ŐSZI ZÖLD-HULLADÉK GYŰJTÉSI AKCIÓ - 2017

 

A 2017. évi őszi zöld-hulladék gyűjtése október 24. és november 10. között lesz a város azon területein, ahol a rendszeres hetente történő zöld-hulladék gyűjtés is megoldott.

 

A hulladékokat a következő módon kell kihelyezni legkésőbb a meghirdetett szállítási napon reggel 6.00 óráig:

 

- kivágott gallyakat, ágakat, bokrokat maximum 1,5 m hosszúságban, kötegelve

 

- falevelet és füvet bezsákolva.

 

Azon városrészeken, ahol a gyűjtési akció azonos napra esik a rendszeres zöld-hulladék szállítással, ott természetesen a jelöléssel ellátott gyűjtőedény is kihelyezhető.

 

A begyűjtött anyagok komposztálásra kerülnek, ezért a gyűjtőszemélyzet csak a teljesen tiszta (kommunális hulladék, fólia, törmelék stb.) mentes zöld-hulladékot veszi át, amelynek tisztasága a zsákok helyszíni kiürítésekor ellenőrzésre kerül!

 

A komposzt tisztasága érdekében a kiürített gyűjtőzsákot a helyszínen hagyjuk.

 

Fontos tudni, hogy a zöld-hulladékok kizárólag a városrészenként meghirdetett napon helyezhetők ki, és kerülnek térítésmentesen elszállításra.

 

Felhívjuk a Tisztelt Zalaegerszegi Lakosok figyelmét, hogy lehetőség van házi komposztáló edény igénylésére, érdeklődni a Zala-Müllex Kft.-nél (Zala-Depo Kft. új neve, jogutódja) lehet, továbbá a város területén található kettő hulladékudvarban az aktuális átvételi feltételek betartásával térítésmentesen leadhatók a zöld-hulladékok, illetve a fás szárú hulladékok.

 

Zalaegerszeg- Búslakpuszta: Tel.: 30/491-4908 Nyitva tartás: Kedd-péntek 7-15, szombat 7:30-14 óráig, hétfő és vasárnap szünnap.

 

Parki úti Hulladékudvar (Zalaegerszeg volt szennyvíztisztító területén): Tel.: 30/239-4509 nyitva tartás: Kedd-péntek 9-17, szombat 7:30-14 óráig, hétfő és vasárnap szünnap.

 

Gyűjtési napok:

 

november 6. hétfő:

 

Páterdomb + Belváros keleti részéből Bocskai, Bethlen, Toldi utcák, Bíró Márton u. belvárosi része, Kinizsi u. belvárosi része

 

november 7. kedd:

 

Csács (hegyi rész nélkül)

 

Bozsok (hegyi rész nélkül)

 

....

 

Az idén ünnepeljük a csácsi iskola fennállásának 200. évfordulóját.
Az eltelt két évszázad alatt az egyházi iskolától, a népiskolán át, az általános művelődési központig sok átalakuláson ment át, számos néven vált ismertté intézményünk, de mindig a csácsbozsoki gyermekek oktatásán és nevelésén fáradozott.

FELHÍVÁS:
Anyagot gyűjtünk egy a régi csácsi iskoláról készülő kiállításhoz.
Ehhez szeretnénk segítségül hívni hajdani diákjainkat is.
Fényképeket és dokumentumokat várunk - a régi épületről, az iskolai életről, az új épület építkezésén át bármilyen kedves emlékig, amelyet régi diákjaink szívesen látnának viszont egy kiállításon.

A képeket digitális formában - lehetőleg nagy felbontásban - is el lehet küldeni az izsakamk@gmail.com e-mail címre.

Az eredeti fényképeket lezárt borítékban feladó címével ellátva Gál Edina névre a recepción is le lehet adni. (Minden képet visszajuttatunk a feladónak!)

Szívesen fogadunk kedves, vidám, papírra vetett történeteket is

Keressük a legrégebben végzett csácsbozsoki általános iskolást is!

Előre is köszönünk minden megosztást a közösségi oldalakon: